2010. március 1.

10. Fejezet : Újból Izlandon 4.rész

Az egész testét! Tulajdonképpen függőlegesen félbe volt vágva az egész ember. A középvonalától balra hús és bőr volt, onnan jobbra pedig gép, csavarok, meg fogaskerekek.

A fém szeme pirosan izzott. A fém fülében összegyűlt gépzsírt kipiszkálta, majd hőseinkre pöckölte.

- Te nagyon ismerős vagy nekem!- nézett fel Steal a humanoidra és hátrébb csúszott egy kicsit, mert be kell vallani… félt.

Bizony, még az ilyen nagy hősök, mint ő is.

- Még jó hogy!- válaszolt a félember- Én vagyok a… a megölhetetlen… Halfmann!- tárta az ég felé a kezeit, mint egy szent.

- Tényleg!- jött rá a helyzetre hősünk- Te voltál az, aki rám támadt Sochy lakásában!

- Úgy van!- nézett le Stealre a gépezet- És most…- fogta meg Steal kabátját a gépkezével és felemelte hősünket a levegőbe- …most meg kapod a méltó jutalmadat!- mondta és a másik kezét ökölbe szorította, majd hősünket arcba bokszolta.

Steal leesett a földre, miközben kifröccsent az ínyében elpattanó erekből a vére. A kalapja pedig lerepült a fejéről. A szája vérzett és az arca kenőolajos lett.

Az ütés hangjára fordult meg Sochy és csak ekkor látta, hogy Steal a földön van, és egy nagyon gonosz ember meg akarja őt nyuvasztani. Vagy éppen csak kibelezni, bevarrni a száját, kitépni a szívét. Márkkal együtt, aki még eszméletlenül feküdt a hóban az ütés hatására.

Stealt megint megfogta a félrobot, és újból felemelte a magasba.

- Menj pfööh… - köpött vért a robot arcába hősünk- …indítsd a gépet!- kiáltotta oda Sochynak, aki kis hezitálás után bólintott, majd visszafordult és felment a gépre, hogy elindítsa azt.

Hősünket a földhöz vágta Halfmann, majd ráugrott a hátára. Steal ordított fájdalmában, mert valószínűleg felrepedt a golyó által kapott sebe.

Nem volt fegyvere, se tarisznyája. De hála az írói gondoskodásnak és szeretettnek, amikor a dzsip a sátoron felrobbant, a sátorból szétszóródtak tárgyak. Ilyen volt hősünk hatlövetű-automata-gépkarabély-revolvere, meg a tarisznyája is.[1] Steal észrevette, hogy a pisztolya nincs is olyan távol tőle a hóban.

Egy reménysugár csillant fel benne a fegyvere láttán.

Sőt nem csak a pisztolya, hanem a tarisznyája sem volt távol tőle! Hősünk elkezdett a pisztolyáért kúszni. Halfmann hagyta, mert nem látta a fegyvert és csak a kárörvendő nevetéssel volt elfoglalva.

- El foglak tiporni!- mondta közönyösen és Steal felé lépett egyet- A barátodat felnégyelem, persze miután bevertem a fejét és a máját megsütöttem… mégpedig lassú tűzön!- szavaiban nem volt kegyelem érzet- A nődet… mivel sajnos nincsen hozzá megfelelő szerszámom…- és ekkor mérgesen lenézett a nadrágja elejére- …különleges kegyetlenséggel megkínzom és máglyán elégetem! Úgy, mint az eretnekeket a középkorban!- mondta és az utolsó n betűt különlegesen kihangsúlyozta, minek köszönhetően egy nagyot köpött- És tudod, mi a legjobb?- mosolyodott el az emberi arca- Az, hogy te már semmit se fogsz tudni ellene tenni!- mondta és Steal mögé lépett.

De hősünk elszántan megmarkolta a fegyverét és a támadója felé irányította. A gép most megdermedt.

- Nem minden úgy van, ahogyan az a könyvben le van írva!- mondta hősünk és kétszer rálőtt a gépezetre, amitől hátrébb lökődött, de nem esett el.

Steal a vállára vetette Mákot és elindult a repülőgép felé. Azonban Halfmann megmarkolta főszereplőnk kabátját és hátra elrántotta. Mák, mivel még mindig eszméletlen állapotban volt, egyszerűen összeeset, Steal válláról pedig leszakadt a táska, és Mákra esett.

Steal hátra csúszott három-négy métert a hóban, kabát nélkül, a pisztolyt pedig a hóba ejtette.

- Nem fogsz csak úgy egyszerűen elmenni!- mondta Halfmann szikrázó tekintettel, mert a két golyó a gépies testét találta el, és hősünk kabátját a földre dobta, mert az a kezében maradt.

Eközben a háttérben, a szobor kapott még egy rakétát, amitől újból megtántorgott, de folytatta az emberirtást.

Sochy nagy küzdések árán, de egy nagy pöffenettel, elindította a gép propellerjeit, amik egyre gyorsabban és gyorsabban kezdtek el pörögni.

Steal tántorogva, de felállt, majd megtörölte a vérző orrát és a vérző száját. Fegyverére nézett a földön. Halfmann elé sétált, majd újból megfogta hősünk ingjét és felemelte a magasba.

- Élsz az utolsó szó jogán?- kérdezte és a másik kezével hősünk nyakát markolta meg és elkezdte szorítani.

- Áááhhh!- próbált lazítani a szorításon Steal és megforgatta a fejét- Neked… mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?- kérdezte és most már mindkét kezével a gépies kar feszítésén próbált csökkenteni.

- Te arcátlan! Megöllek!- mondta gépiesen és hősünket újból a földre dobta teljes erőből.

Steal már alig tudot mozogni.

Fájt mindene. Nem nagyon látott a szemébe kerülő hó tömegtől. Akadozva felemelte a fejét és a fegyverére nézett. Nem volt távol tőle. Ez volt az utolsó esélye. Nyelt egyet. Erőt vett magán és egy gyors mozdulattal egybekötött kiáltással megfogta a fegyvere markolatát, majd a kíborg feje felé irányította a pisztolya csövét.

Újból lőtt kettőt.

Halfmann hősünkbe rúgott, hogy eltérítse a golyókat, de ez csak fél sikerrel járt, mert az egyik így is eltalálta a fém állkapcsát.

Steal most az égő sátorhoz gurult. Felemelte fejét, de olyan nehéznek tűnt, mint egy két tonnás üllő. Megint erőt vett magán és a sátortól egy perzselő, eltört fadarabot markolt fel, amit egyből, a közelítő, Halfmann, még emberi arcához vágott.

Az ellenség felordított, de újból Stealbe rúgott, aki ettől a levegőben egy 360 fokos piruettet adott elő, majd újból a földre esett. Megrázta a fejét. Vér csöpögött a szájából, és az orrából is érként folyt a vér. Körbenézett és megpillantotta a kabátját a hóban nem mesze a mostani pozíciójától. Újból erőt vett magán és a kabátjához futott. Felvette a kezébe, majd a dühödt Halfmannra hajította, aki még mindig ordítva káromkodott a fejét ért, legalább negyedfokú égési sérülés miatt.

Halfmann fejét eltakarta a szőrmekabát. Nem látott semmit miatta.

Steal ekkor újból belelőtt Halfmannba, aki lövések impulzusainak köszönhetően veszélyesen közel került az egyik működő légcsavarhoz.

Steal felvette a tarisznyáját, majd oda futott Halfmannhoz és teljes erejéből belerúgott.

Halfmann azért, hogy ne boruljon fel, kiakarta magát egyensúlyozni azzal, hogy felemeli a kezeit, azonban a még igazi kezét a beindított légcsavar szétszabdalta, ami miatt a földre vágódott.

Mármint Halfmann.

Meg a keze.

De az külön.

És darabokban.

Steal most odarohant vérző szájjal és orral Mákhoz és kicsit megpofozta, hogy térjen magához. Mák egy-két perc után magához tért, majd Steal felkapta a zsákot és barátját, és a gép ajtajához vonszolta.

De ott, miután Steal már felszállt és épp nyújtotta a kezét Máknak, hogy kapaszkodjon bele a felszállásnál, Halfmann a gépkezével megmarkolta Mák lábát.

Ő ijedtében, mivel nem számított arra, hogy váratlanul megfogják a lábát, hátra lökte Stealt, aki egy nagy koppanással beverte a fejét egy nyomógomba, ami viszont becsukta a repülő ajtaját.

Hősünk elájult.

Sochy látta a becsukott ajtó jelzését, ezért felgyorsította a gépet, majd felszálltak, hátrahagyva Mákot, az ellenség táborában.

…Eközben a szobornál…

A szobrot még mindig lőtték. Kemény harc folyt. Végül öt nehéztüzér lőtt bele egyszerre, amitől egyszercsak fellángolt, majd összeesett. Több lyuk keletkezett rajta, amiből vasalkatrészek, meg fém fogaskerekek álltak ki, nem is beszélve a sok drótról.

Rettentő mennyiségű lőszer, fogyott el, de végül legyőzték a szobrot.

- Hát, akkor ez egy robot?- kérdezte valaki németül, de nem érkezett rá válasz.

- Merre vannak a foglyaim?- kérdezte Simson és győzedelmesen a szoborra lépett és még lőtt kettőt a szobor fejébe.

Senki sem válaszolt.

- Meg keresni őket! Schnell!- kiáltotta morózus hangon és a sátrak felé indult.



[1] Hogy, hogyan kerültek Steal cuccai a sátorba? Ezt egy kimaradt jelenet tartalmazza, de a cenzorok ezt kivágták. Tömörítve: Mikor még a szobor nem élt, Simson elküldte egy emberét a gépre, ahonnan elhozta Steal automata-hatlövetű-gépkarabély-revolverét, meg a tarisznyáját is, amiben mindig ott van a Tündi- csodakötele, amit sose veszít el, és ezeket a sátorba rakta. A sátorból meg elhozott egy bikaszobrot, amit Simsonnak adott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése