2009. december 3.

3. Fejezet: A nagy Búúuummm 4.rész

- A francba!- kiáltotta magában- Nem hoztam el a hatlövetű-automata-gépkarabély-revolveremet!- mondta, majd lassan felállt a sötétben és óvatosan az ajtóban álló ember felé kezdett el lépegetni.

A parketta nyikorgott. Óvatosabban kezdte el szedni a lábát.

Steal megállt, majd félve felnézett az ajtóban álló szürke kalapot viselő egyénre. Úgy tűnt, hogy nem hallotta meg a padló nyikorgását. Steal óvatosan a szőnyegre csúszott át és úgy folytatta a közeledést az ajtó árnyékában.

A folyosón égett a villany.

Az ajtóban álló alak árnyéka betöltötte az előtte lévő teret. Így sokkal hatalmasabbnak és erősebbnek látszott, mint valójában. Az arcát árnyék takarta el, viszont a körvonalait jól lehetett látni.

Amint közelebb lépett Steal, felismerte.

Corny volt az, egy új Colombo-kabátban, ami nagy valószínűséggel csak egy olcsó, kínai munkásokkal készítetett utánzat volt, nem pedig az eredeti Colomboé.

- Oh, elfelejtettem valamit! Köhmmm. Öljétek meg a nőt! Nem kockáztathatom a tudását!- mondta Simson.

- Mi a helyzet Corny Simson!? Mire készülsz itt?- lépett Steal a világosra és így csak egy-két lépésre volt Simsontól.

- Stainless?- lepődött meg Corny- Nem törte ki a nyakát? Kár…- mondta csalódottan- Ámbár, mindegy! Nem hiszem, hogy egy régi jó barátjához felfegyverkezve jött volna el!

Steal nyelt egyet, mert félt ettől, hogy rájönnek, hogy nincs fegyvere. Hősünk most még jobban izzadni kezdett.

- Öljétek meg őt is!- adta ki a parancsot Simson és legyintett egyet, mire két fogdmeg Stealre ugrott. Halfmann, pedig elővett egy zsákot a zsebéből és az asztalon lévő dolgokat kezdet el a zsákba söpörni.

Steal két jobb horgot, öt hasast, egy oldalast, egy combost és egy szűzpecsenyét kapott. Viszont mindkét ellenfél részesült egy-egy mellbimbó csavarban, aztán az egyik egy állast is kapott. A másiknak pedig egy szemest adott, mialatt az illető fojtogatta őt. Mindezen mozdulatok közben felborították a karosszékeket, az ajtó melletti körasztalt, neki estek a szekrényeknek, leszakítottak néhány függönyt és összepiszkolták a padlót, meg a szőnyeget.

Corny nem bírta már tovább nézni vesződésüket, ezért belenyúlt a zsebébe, és előrántotta a lugerét. Stealre célzott, de eltévesztette a lövést és így az egyik emberét lőtte gerincen, aki művért köpve elterült a padlón rángatózva.

…Mindeközben Sochy szobájában…

Sochy felvette a Micimackós pizsamáját, majd elaludt. Azonban néhány óra múlva felkelt, mert különös hangokat hallott az előadóteremből beszűrődni.

- Mi a fenét csinálsz a teremben Steal?- kérdezte Sochy, miután hallott öt-hat huppanást, néhány csúnyaszót, és bútortörés hangokat- Megeszed a berendezést, vagy mi?- kérdezte szemrehányóan, de egyből elhallgatott, amint meghallott egy lövést, meg az utána következő hörgést.

Mozdulatlanná dermedt.

Aztán félve megfordult és benyúlt a párnája alá, majd előhúzott onnan egy sárga gumikacsát.

- Nem ez kell!- hápogott egyet vele, majd zavartan eldobta.

Újból visszanyúlt a párna alá és most a kis rövidcsövű revolverét húzta elő.

Ebben a pillanatban egy nagy reccsenéssel betört Sochy szobájának ajtaja, mert Stealt nekilökték.

Az ajtó és hősünk is leesett a földre.

Stealre viszont rá akart ugrani a támadója, azonban hősünk lélekjelenlétének köszönhetően elgurult oldalra, így a támadó a földön lévő ajtóra esett, ahol a kilincs egy nagyon érzékeny pontot talált el, minek hatására embriótartásba görnyedt a földön.

Steal felkelt a gurulásból és ugyanezzel a lendülettel oldalba is rúgta a görnyedt embert, de Halfmann, a harmadik ember, aki már végzett a cuccok zsákba pakolásával, most hősünkre ugrott a semmiből, és a földre szorította. Elkezdte ököllel ütni hősünk pofazacskóját.

- Sochy!- puff- Csinálj valamit!- puff- kapott két nagy pofont Steal amitől lerepült a fejéről a kalapja.

- Mégis mit?- kérdezte Sochy szoborrá válva az ijedségtől és felborzolta a haját.

- Mondjuk…- puff- …lődd le…- puff- …a pisztolyoddal!- nézett bevérzett szemmel Steal Sochy kezében lévő szerszámra.

- Csak egy golyó van benne!- kiabált vissza rémületében Sochy.

- Nehm… bahhhhj! Szak lőőhhhjjrjrjjj!- mondta Steal furcsán, mert fojtogatták.

Sochy a két kezébe fogta a kis fegyvert és kis hezitálás után becsukta az egyik szemét, majd a másikat is és nagy nehezen elsütötte. Halfmann-nak a vállát találta el a golyó és így a földre fordult le a szekrény elé.

Steal feltápászkodott, de az oldalba rúgott, aki eddig az ajtón feküdt, is felkelt, majd ott kezdtek el verekedni hősünkkel. Sochy még mindig lemerevedett az eseményektől.

Néhány másodperc múlva az ajtóba állt Corny is, maga mellé rakta a megpakolt zsákot, és célba vette halkan Sochyt, de szerencséjére Steal két pofon között észrevette, hogy milyen turpisságra készül Simson és odakiáltott Sochynak.

- Sochy!- puff- Vigyázz!- puff- mondta szaggatottan Steal és az ajtó felé mutatott.

Sochy egyből Cornyra nézett, majd köszönhető a lélekjelenlétének hírtelen legurult az ágy másik oldalára, hogy ne találja el Simson.

Corny félre lőtt.

Bele a párnába.

Libatoll szállt mindenfelé.

Simson káromkodott, de pisztolyának célzókáját Stealékre irányította. Kétszer is lőtt, de senkit sem találtak el a golyók.

Viszont a lövések után különös szag kezdett el a szobában terjengeni.

Benzin szag!

A két lövedék pont merőlegesen és szikra nélkül hatolt be a gardróbba, majd Sochy vésztartalék hordóiba, amiből ezért elkezdett kiömleni a felturbózott benzin.

A benzin ömlött.

Megállás nélkül.

Halfmann testét hosszában, már belepte a benzin, hisz ő a földön, a szekrény előtt feküdt fájdalmában.

Steal megmarkolta támadója ingjét a nyakánál, mire ő is ugyanezt tette. Mindketten felemelték a másik kezüket ökölbe szorítva, de nem adtak egymásnak pofont. Ahelyett, mindketten lenéztek a földre.

A cipőik már úsztak a benzinben.

Egymásra néztek.

Steal rákacsintott ellenségére, majd egy hírtelen rúgással kirúgta az egyik lábával az ellenfelét a mögötte lévő ablakon, ki sikítva búcsúzott el az evilági élményektől.

- Hm, szoprán!- nézett ki az ablakon hősünk és megfordult.

Azonban Simson ráirányította a fegyvere lézerét.

- Auf Wiedersehen!- mondta és a szavak kezdőbetűit megnyomta, majd elvigyorodott.

- Drop dead!- válaszolta hősünk nagy beleéléssel.

- Nem értem jól az angolt!

- Én meg a németet nem!

- Akkor most teljesen félreértettük egymást! De nem baj! Találkozunk Herr Istennél!- mondta Corny és lőtt kettőt.

- Steal!- kiáltotta Sochy és egy régi dekoratív vastálcát dobott oda neki, ami eddig Sochy ágya alatt volt.

Steal érte ugrott, azonban az egyik golyó halálos sebesülést okozott. Eltalálta a tüdejét.

Ja bocs, pont öt centivel a tüdeje felett, a mellkasát találta el. Viszont két másodperc múlva már kezében a tálcával, sikerült véletlenül eltérítenie a második golyót, majd hősünk a földre esett, Sochy elé, aki éppen az ágya melletti kis csapóajtót fedő szőnyeget húzta el a helyéről.

Ekkor kelt fel Halfmann, aki eddig a szekrény előtt feküdt. Fél teste és szinte az egész ruhája már beitta a benzint. Az ágy felé nézett, ahol már csak azt látta, hogy Sochy behúzza Steal lábát a csapóajtó alá és lezárja azt. Az ajtóra nézett, de már ott se volt senki. Corny már régen felkapta a megpakolt zsákot és elszaladt a két leadott lövés után. Végül Halfmann a szekrényre nézett. Észrevette, hogy ömlik belőle valami, de nem tudta pontosan, hogy mi az, pedig olyan jellegzetes volt számára a szag. Kinyitotta a szekrény ajtaját. Ekkor következettbe a végítélet számára.

Egy fém seprűnyél, a véletleneknek köszönhetően, a benzines hordóhoz nekiütközve szikrát pattintott és a benzingőzzel telített levegő berobbant.

Sajnos, mivel Halfmann még jócskán benzines is volt, ő még lángra is kapott, miközben a lökéshullám hatására kirepült a már egyszer kitört ablakon és a kirúgott emberre esett rá.

Ott az utcán a meleg tűz, ami teljes mértékben átjárta a testét, elforrasztotta az összes vérző erét, aminek köszönhetően elálltak a vérzései.

Viszont a gammasugaraknak köszönhetően, mintha egy kisebb atombomba robbant volna fel, hosszában szétrobbant a fél teste, miközben belső szervei széjjelszóródtak egy pflaccs hangeffektussal.

…Eközben egy titkos alagútban…

- Jól vagy?- kérdezte Sochy támogatva Stealt egy szűk, piszkos és sötét folyosón.

- Nos, ha úgy gondolod, hogy az jó, hogy van egy golyó a mellemben, véraláfutásos a fejem, vérzem, alig látok, kell kisvécéznem… Bocs, azt már nem… és, hogy elvesztettem a kalapom!? Egész jól vagyok!- válaszolta hősünk, míg Sochy kinyitotta a kivezető nyílást és egy sikátorba kerültek.

- Hívok mentőt!- ültette le Stealt Sochy egy pocsolyába és elfutott piszkos pizsamában.

- Az jó lenne…- monda Steal és eldőlt oldalra, de beverte a fejét egy vaskonténerbe, aminek köszönhetően elájult.

…Sochy háza előtti utcában, ezalatt…

Corny kidugta a fejét a főbejárati ajtó kulcslyukán, majd kinyitotta azt. Megfogta a zsákot, a vállára dobta, majd a ház előtt álló autóba rakta a zsákmányt. Megkerülte a járgányt, hogy beszálljon, de észrevette az ablakon a robbanás által kilökött, illetve Steal által kirúgott beosztottjait. Odament hozzájuk, majd feléjük hajolt.

- Húh, de szharul néztek ki!- hajolt közelebb hozzájuk, de hírtelen megmozdult az egyiknek a keze- Te még élsz?- lepődött meg Simson- Na, gyere gyorsan!- segítette fel a vállára az élő társát, majd az autóba dobta- Zu Hause segítünk rajtad!- mondta és ekkor Sochy lakása tényleg fellángolt.

A tartófalak, beomlottak és minden, ami égni tudott az lángra kapott. A ház folyosóján felgyulladt egy lámpa, amit egy sikoltás követett, majd az összes lakó kitódult az utcára, de ekkora már Cornyék eltűntek a helyszínről. Az emberek figyelmét az égő lakás kötötte le, nem foglalkoztak semmi mással.

A tűzoltók kékfénye már az utcasarkon villogott, ugyanígy a mentősöké, rendőröké, pszichológusoké, párakutatóké, meg minden ilyen kitalált tisztségeké, mikor egy újabb robbanást követően Sochy lakása végleg a levegőbe röppent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése