2009. november 11.

2. Fejezet: …és délután 4.rész

- Lévis?- lepődött meg Steal, de Simson váratlanul levetette a kabátját, amibe mindketten kapaszkodtak és így az útra estek a kabáttal együtt.

Az autó tovább hajtott büdös benzingőzt hagyva maga után.

Steal és Lévis még gurultak egy kicsit, majd megálltak.

- Bocsásson meg Tanár Úr!- ült fel Lévis az úton a fejét fogva- Nem követtem, csak szerettem volna tudni az év végi jegyemet. Tudja, mindenből csak egyesem van, és ha ebből a tantárgyból is megbukok, ki fognak csapni a focicsapatból.

- Szerencsés fiú vagy!- ült fel Steal is- Pont átmentél!- mondta mosolyogva és megveregette Lévis vállát barátságosan.

- Áhháháh!- rohant Steal után Mák ahogy tudott, kezében egy koszos barna kalappal.

- Kösz a kopókért! Nem voltak sehol!- mondta szemrehányóan Steal Máknak, akinek emiatt elő kellet vennie öt zsebkendőt, hogy letörölje a félig megpépesedett állagú rókát a képéről.

- Azt mondták, hogy nincs már több egységük.- zihálta- Huh!- fújt egyet Mák- Ezért siettem…- lihegte- ahogy tudtam! Áháhháhá.- kapkodott levegő után- Tessék itt van a kalapod!- adta Stealnek a kalapját Mák- Hát, az meg mi?- kérdezte Mák a Lévisnél lévő Colombo-kabátra nézve.

- Ez annak az embernek a kabátja, aki le akarta lőni Steal Professzor Urat a kocsin.- válaszolta Lévis és a kabátot átnyújtotta Máknak, aki egyből kihúzott egy igazolványkártyát a kabát belső rejtekzsebéből.

- Ezt nézd Steal!- kiáltott fel Mák és odanyújtotta Stealnek a talált igazolványt.

Steal felállt a lábára és átvette a kártyát. Lévis is felállt és leporolta magát, majd a két tanárra nézett.

- Az igazolványa… Németországból való! Wolfgang Amadeus… Bach?- nézett nagyot Steal, mert még ilyen embert nem hallott.

- Az az utca neve, ahol lakik!- mondta Mák a kártyára nézve.

- Cruel Kern? Tábornok az SS-ben?- kérdezte Steal megdöbbenve.

- Tábornok? Nem hinném, hogy tábornok! Ő valószínűleg nem beszélne ilyen jól angolul. Ő maximum csak egy tizedes.- találgatta Mák.

- Az irodája a Tábornok utcában van!- mutatott az adatra Lévis, ami a kártyán volt közölve.

- Na, jól van! Akkor csak egy tizedes! Na és?- mondta nyugodtan Steal.

- Oh, ez meg micsoda!- kiáltott fel Mák és egy újságot húzott elő a kabát egy másik belső zsebéből.

- Úgy látszik, hogy olvasott valamit! Lehet, hogy fontos. Látják!- mutatott Lévis az újság címlapjára- Bekarikázta ezt a cikket és nem fejezte be a keresztrejtvényt! Vízszintes tizenhatos: „Tíz betű: Had lásam!

- Mutasd csak!- mondta Steal és elvette az újságot, majd elkezdte megoldani a keresztrejtvényt.

Mikor végzett elkezdte elolvasni a cikket, de amint meglátta az első bekezdésben az odatartozó fényképet és nevet, felnézett és vett egy mély lélegzetet.

Hűvös szellő járta át az utcát. A forgalom, mintha megszűnt volna egy perc alatt. Nem voltak sokan az utcában. Se emberek, se autók nem lközlekedtek.

- A híres tudóst Sochy Happygoodot kértük meg, hogy mutassa be a leleteit, amik az állítólag elsüllyedt kontinensről, Atlantiszról származnak. Mindegyiken ott van az a különös spirálcsavar motívum, de valójában mennyi…- kezdte el felolvasni a cikket Lévis, de Professzorára nézett- Ki az a Sochy Happygood?- kérdezte.

- Sochy Happygood az asszisztensem, illetve ő is a Deadly expedíció egyik szervező tagja volt. A nagyját ő finanszírozta, de elfogyott a many. Mindent tud ezekről az ősi megtalált kincsekről.- sóhajtott egyet Steal- Azt hiszem…- vette fel a kételkedő arckifejezését hősünk- …úgy gondolja, hogy az összes általunk talált tárgy a Deadly expedíción, Atlantiszról származik. De ami a legfontosabb… mindegyiken ott van az a hullámvonal motívum, ami a tőlünk ellopott tárgyakon is ott volt! Nem engedhetjük, hogy őt is megpróbálják megölni! Gyorsnak kell lennünk! Még ma el kell jutnom Sochy Happygoodhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése