2009. november 11.

2. Fejezet: …és délután 3.rész

- Igen! Nézd! Ugyanaz a visszatérő spirál dísz van, körbe az oldalán, mint ezen a kis tárgyon!- vette elő Steal a kis kulcsot a zsebéből és a szobor mellé rakta összehasonlítani- Nézzük meg csak ezt a kis szobrot!- emelte fel a bikafigurát Steal és elkezdte forgatni, de az alján talált egy háromszög alakú nyílást- Hoppá!- lepődött meg hősünk- Van itt egy nyílás! És ráadásul hasonló, a kulcs alakjához! Talán, ha jól beleillesztjük…- mondta Steal kíváncsian és beledugta a kulcsot a kis figurába.

Bele illett!

Elfordította a kulcsot, ami teljesen belesüllyedt a figurába.

Mákkal összenéztek, majd a figura remegni kezdett Steal kezében. Egy kis idő múltán kattogni is elkezdett, mint egy elromlott kakukkos óra. Steal visszarakta a figurát az asztalra, persze a kulcsot már kivették belőle. Végül a remegés és a kakukkolás után egy hangos KLICK- hangeffektet lehetett hallani, és a bika feje felnyitódott. Steal és Mák újból egymásra néztek.

Végül Steal óvatosan felpöckölte a bika fejét és benne egy lila üveggolyóféle kis gömböt találtak.

- Atya gatya!- ámult el Mák.

- Valami mindezidáig el volt rejtve benne. És senki sem tudta eddig kinyittatni! Csak mi!- néztek a kis gömbre.

- Hogy mondtad?- kérdezte Mák és Strealre nézett.

- Én? Azt hittem, hogy te mondtál valamit!- mondta Steal és szemük összetalálkozott.

- Ha nem te és nem is én szóltam, akkor…- halkult el Mák hangja és a kis golyóra néztek.

Mindketten az asztal elé álltak, és így észre sem vették azt az alakot, aki pont most állt be az ajtóba. Nekitámaszkodott az ajtónak, és a szürke Colomó-kabátjának belső zsebéből kihúzott egy lugert és hőseinkre mutatott vele.

- Fel a kezekkel!- mondta az idegen és köhintett egy sárgásat.

- Mi a manó?- nézett hátra Mák izgatottan.

- Jajj ne, az adórendőrség?- fordult meg Steal.

- Ne nézzen már le!- mondta felháborodott hangon a fegyveres és lejjebb húzta a szürke kalapját.

- Hála Isten!- áldotta Steal a teremtőt.

- Na, akkor kérem szépen azokat a cuccokat!- mutatott a fegyverrel a bika szoborra és a kulcsra az ajtónálló- Gyerünk! Nem érünk rá! Schnell!- mondta az idegen, aki igaziból nem is volt nagyon idegen.

Steal lassan megfogta a szobrot és a kulcsot, majd odaadta neki.

- Köszönök mindent Mr. Prof. Stainless Steal! Jó, hogy használta a kulcsomat!- mondta és kárörvendően elmosolyodott.

- Várjunk csak!- mondta Steal mert rájött, hogy honnan olyan ismerős ez az ember- Maga az öregember az óráról!?

- Mondhatjuk így is, de elég a beszédből!- mondta Simson és becélozta a lugerrel főhősünk agyalapi mirigyét.

- Mák! Emlékszel azokra a napokra, Mexikóban?- súgta Máknak Steal.

- Voltunk Mexikóban? Mikor?- kérdezte Mák idegesen és felemelte a kezét.

- Bizony Mák, voltunk Mexikóban is, mert a harmadik Maya templomot kerestük, amiben Echcsuák (ejtsd: ekcsuák) titokzatos fegyverét találtuk meg!!!

- Ott volt az a gyönyörű nő?

- Ööö…- gondolkodott el Steal, mert rettentő sok nővel volt dolga már- Igen!- felelte röviden, bár nem tudta, hogy melyikre kellene gondolnia…

- Fekete göndör haj, sötétkék szemek, vékony szemöldök, jó fenék és jó didik…

- Ne írd le őt!- nyelt egyet Steal mert eléggé feszült volt a légkör- Mit csináltunk utána?

- Hát azt nem tudom, hogy te mit csináltál vele!

- Nem vele, hanem utána! Mit csináltunk utána?- kiabálta Steal idegesen.

- Mi ketten… együtt?- nézett Mák furcsán hősünkre- Semmit!- fordult Mák Simsonhoz- De, tényleg! Semmi közünk egymáshoz olyan téren higgye el!- próbálta Mák az igazát bizonyítgatni.

- Mielőtt lóra ültünk volna!… A banditáknál!- elevenítette pontosabban fel az eseményeket Steal.

- Óh, vagy úgy! Emlékszem!

- Auf Wiedersehen Mr. Steal és Mr. Mák! Túl sokat tudnak!- mondta Simson és kibiztosította a lugert- Adják át üdvözletem Herr Gotnak! Viszlát!- mondta lőtt egyet.

Ebben a pillanatban Mák és Steal elugrottak a lövés elől, mint Mexikóban a banditáknál, de az egy teljesen másik történet és mellesleg ott nem is csak egy lövés volt…

Mák bele ugrott egy zöldsárkánnyal díszített, 13.-századi kínai vázába, úgy, hogy csak a lába látszott ki belőle és azokkal kalimpált. Steal pedig a padlóra vetette magát.

Simson megfordult és elfutott a figurával és a benne rejlő lila golyóval meg a kulccsal együtt.

- Mák!- térdelt fel Steal- Hívd a rendőröket!- vette fel a kalapját hősünk a földről, mert az ugrás miatt leesett a fejéről, és Simson után futott, ki a folyosóra, majd az utcára.

- Éééérrrrteeetttteeeemmmm!- hangzott vízhangosan Mák válasza.

Corny Simson kivágta az Egyetem főbejárati ajtaját és tovább futott a járdán.

Hősünk követte.

Simson megtorpant a járdán egy kicsit, körbenézett, majd utána egy Jaguar SS100-as autó felé kezdett közeledni.

- Ach! Ich muss fahren! Schnell!- kiáltotta Simson a sofőrnek, de hátulról Steal rávetette magát Simson két lábára, amiért Simson beverte a fejét a járdába. Steal megfordította Simsont a járdán és a földre szorította a felfegyverzett kezet.

A luger négyszer eldördült, de Simson állon rúgta Stealt, aminek hatására hősünk hátraesett a járdán és ő is beverte a fejét.

- Schnell! Schnell! Schnell!!! Fahren wir!- mászott négykézláb Simson az autóig, ahol felállt és kinyitotta az ajtót, majd belépett a járgányba- Vezess! Schnell!- mondta és már helyet akart foglalni, de a Colombo-kabátját hátulról Steal megmarkolta és megrántotta.

- Hova mész haver?- kérdezte hősünk, de az autó elindult, ezért Steal felugrott a hátsó sárvédőre, mialatt folyamatosan Simson Colombo-kabátját szorongatta, nehogy a menetszél lefújja az autóról.

Azonban, Steal fején lévő kalap lesodródott az aszfaltra. Steal utána nézett aggódó kutyaszemekkel.

- Te szemét állat! A kalapom!- fordult vissza hősünk Corny felé és szemében düh lángja égett- Harminchat dolláromba került és már nem tudom, hogy hányadszorra veszítem el!!- kiáltotta Steal és adott egy jobbegyenest Simsonnak.

Simson előrébb esett, az anyósülésbe, miután beverte a hátát a szélvédőbe. A kocsi huppant egyet.

- Schneller!- fordult Corny a sofőrhöz, aki bólintott és jobban rálépett a gázra.

A gépjármű jobbról bevágott egy hasonló autó elé, majd a záróvonalat is átlépve, nem csak a sebességkorlátozást, kikerült három szembejövő autót, két lovas kocsit, majd egy újabb éles kanyarral visszakanyarodott a saját sávjába. Hősünk az életveszélyes tekergések közepette jobbra-balra csúszkált a csomagtartón.

Az utca fényei már-már elmosódtak, olyan gyorsan mentek.

Az út egyenes volt. Azonban tele kereszteződésekkel. Az egyiknél éppen, egy busz akart kikanyarodni, de hírtelen megállt, a fél utcát elfoglalva.

- Áááááááááá!!!- hallatszott a buszsofőr és az utasok egy oktávval megemelkedett hangszíne.

- Was ist das?- kérdezte a kocsi sofőrje, de egy éles balra kanyarral, kikerülte a buszt, majd visszatért a megfelelő sávba, még időben, mert a másik sávban két kocsi jött velük szemben.

Hősünk talán fel sem fogta, mennyire szerencséje van, hogy ilyen erősre tervezték Simson Colombo-kabátját, hogy nem szakadt el, miközben ő össze-vissza dülöngélt a kocsi hátulján a tehetetlenségi törvénynek köszönhetően.

Corny felállt és benyúlt a kabátja belső zsebébe.

- Viszlát, végre Mr. Stainless! Auf Wiedersehen!- mondta kárörvendően és előrántotta a lugert.

Újból kibiztosította a fegyvert, de valahonnan az autó elejére, a szélvédőre egy másik ember ugrott. A sofőr, mivel nem nagyon látott a zavaró egyéntől, mert betakarta az egész szélvédőt, bekapcsolta az ablaktörlőket, aminek köszönhetően az autóra vetődött ember oldalra csúszott és nekiesett Simson fejének könyökkel, aki emiatt elhibázta a lövést.

- Ne próbáld meg lelőni a tanáromat!- kiáltotta nagy hévvel Lévis, aki az ajtóba és Simson Colombo-kabátjába kapaszkodott meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése